wtorek, 29 sierpnia 2017

Perliczka smażona w maśle palonym z baby szparagami

Witajcie kochani !
Nie było mnie dłuższy czas
przyczyną był pilny wyjazd do Krakowa !

Dziś prezentuje wam 

PERLICZKA W MAŚLE PALONYM Z BABY SZPARAGAMI

Perliczka to dość nietypowe i wyjątkowe mięso, jej charakterystyczny smak i zapach
aż kusi,by coś z niej zrobić ~! :)

UWAGI:
Przed smażeniem najlepiej skórę dobrze osuszyć oraz dobrze posolić co pozowli na wyciągnieciu 
jak największej ilości wody ze skóry i wtedy będzie chrupka !!!
smażymy ją od strony skróy - 4-5 min 
od drugiej strony ok. 4 min
Można też do pewności włożyc do piekarnika na ok. 180C na 5-7 min 
będziecie spokojni, że napewno  nie jest surowa!!

by Guncel

2 komentarze:

  1. No to niezła perliczka smażona w maśle palonym z baby szparagami nie jadłem ,polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń